Afvallen met een gezond ontbijt

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor je dagelijkse voeding. Met een voedzaam en gezond ontbijt begin je je dag extra goed. Ook als je wil afvallen is het belangrijk om goed te ontbijten. Het ontbijt overslaan om op die manier minder calorieën binnen te krijgen, werkt juist averechts. In dit artikel gaan we verder in op het belang van gezond ontbijten tijdens het afvallen en geven we je wat lekkere en gezonde ontbijttips.

Het belang van ontbijt

Met een goed ontbijt, zoals bijvoorbeeld een gezonde ontbijtshake, geef je je lichaam een goede start van de dag. Ontbijten helpt je namelijk je spijsvertering op gang te brengen en het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Twee zaken die van groot belang zijn om te kunnen afvallen en om het afvallen vol te houden. Als je niet ontbijt of ontbijt met veel suikers gaat je bloedsuikerspiegel schommelen. Daardoor krijg je later op de dag meer trek in ongezonde snacks (met veel suiker en ongezonde vetten), waardoor je de calorieën die je bij het ontbijt uitgespaard hebt, later op de dag alsnog binnen krijgt.

Wat is een gezond ontbijt?

Een gezond ontbijt bevat voldoende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Kies bijvoorbeeld voor fruit, magere (Griekse) yoghurt of kwark en havermout. Zorg dat je ontbijt lekker voedzaam is, zodat je niet na een uur weer honger hebt. Op die manier is het afvallen makkelijker vol te houden. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel zaden of pitten toe aan je yoghurt, zoals chiazaad, lijnzaad of hennepzaad. 

Ontbijt met Modifast ontbijtshakes

Wil je afvallen? Dan zijn de Modifast ontbijtshakes ideaal voor jou. We hebben verschillende shakes in ons assortiment voor een lekker, makkelijk en gezond ontbijt. De Intensive Milkshakes bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezond ontbijt. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen en zijn laag in suiker en vet. Eén shake bevat slechts 214 kcal. De Protein Shape Milkshakes kunnen in combinatie met een portie van 200 ml mager melkproduct als ontbijt dienen. Deze shakes bevatten slechts 94 kcal per portie.

Creatief met ontbijtshakes

Hou jij van afwisseling bij je ontbijt? Gebruik dan onze milkshakes als basis voor een lekkere ontbijtshake. Voeg bijvoorbeeld magere yoghurt, vers fruit of groente of een theelepeltje cacaopoeder toe aan de basisshake en mix het in de blender tot een lekkere smoothie. Met de Protein Shape Milkshake Vanille maak je bijvoorbeeld een heerlijke pumpkin pie shake.

 

Ingrediënten voor 1 pumpkin pie shake

  • 4 scheppen Protein Shape Milkshake Vanille
  • 40 gram gekookte pompoenblokjes
  • ½ banaan
  • 100 ml magere Griekse yoghurt
  • 200 ml water
  • ¼ theelepel pumpkin spice mix of kaneel

Stop alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde shake hebt. 

 

Lekker ontbijten als je aan het afvallen bent is dus helemaal niet moeilijk. Of je er nu voor kiest om onze ontbijtshakes te gebruiken of om zelf je ontbijtje samen te stellen, er zijn genoeg lekkere en gezonde opties!