Gezond en verantwoord afvallen doe je zo

Afvallen doen we om verschillende redenen en op verschillende manieren. Misschien wil jij een paar kilo’s kwijt omdat je dat mooier vindt, wil je flink afvallen om gezondheidsredenen of moet je afvallen ter voorbereiding op een medische ingreep. Kies je voor een dieet met shakes, voor intermittent fasting of ga je voor een minder ingrijpende manier en ga je gezonder eten en meer bewegen? Welke reden je ook hebt en voor welke manier je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat je op een gezonde en verantwoorde manier afvalt.

Zorg goed voor je lichaam

Veel mensen gaan minder eten als ze willen afvallen. Voorbeeld van diëten waarbij minder eten een belangrijk onderdeel is, zijn afslankprogramma’s met maaltijdvervangers. Om gezond en verantwoord af te vallen met dit soort diëten, is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt dat je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Voedingsstoffen zoals eiwitten, goede vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zorgen voor essentiële processen zoals het behoud van spieren, het maken van nieuwe cellen, het metabolisme en het leveren van energie. Zonder deze voedingsstoffen kan het lichaam niet functioneren.

Kies voor een gezonde leefstijl

Een veelgemaakte fout bij afvallen is dat mensen de teugels weer laten vieren als ze het streefgewicht bereikt hebben en binnen een mum van tijd de kilo’s weer terug hebben. Dit zogenaamde jojo-effect is niet fijn, maar het is ook niet goed voor je. Als je gezond, verantwoord en duurzaam gewicht wil verliezen, is het belangrijk om jezelf een gezonde leefstijl aan te leren. Doe aanpassingen in je voedingspatroon die op de lange termijn goed vol te houden zijn, leer jezelf aan om water te drinken in plaats van zoete drankjes en maak beweging een vast onderdeel van je dag.

Modifast helpt je met afvallen

Wil je op een verantwoorde en gezonde manier snel van die kilo’s af? Dan is het Modifast Intensive afslankprogramma een goede manier om je doel te bereiken. In de eerste fase van dit programma bestaat je volledige voeding uit dagvoedingvervangers. Hierdoor krijg je een stuk minder calorieën binnen dan met normaal voedsel, maar je krijgt wel alle voedingsstoffen binnen die je lichaam op dagelijkse basis nodig heeft. Vanaf de tweede fase van het programma ga je langzaam maar zeker weer normale, gezonde maaltijden toevoegen aan je dagelijkse voeding. 

 

Doordat je dit nieuwe eetpatroon stapje voor stapje opbouwt, is het makkelijk om het op de lange termijn vol te houden. Hierdoor is afvallen met Modifast gezond, verantwoord én duurzaam.