Wat is het verschil tussen maaltijdvervangers en dagvoedingvervangers?

Bij de Modifast Intensive producten die je in onze webshop kan kopen, staat de ene keer de term ‘maaltijdvervanger’ en de andere keer de term ‘dagvoedingvervanger’. Zijn dit twee verschillende woorden voor hetzelfde product of zit er een verschil tussen de twee? We leggen het je uit, zodat je voortaan precies weet wat je koopt.

Afvallen met maaltijdvervangers en dagvoedingvervangers

Maaltijdvervangers en dagvoedingvervangers zijn wel degelijk twee verschillende productgroepen. Als je een afslankprogramma gaat volgen dat gebruik maakt van maaltijdvervangers en dagvoedingvervangers, is het belangrijk dat je jezelf goed informeert over de verschillende producten en het gebruik ervan. Zo zorg je ervoor dat je op een verantwoorde manier gewicht verliest en dat het dieet je gezondheid niet schaadt.

Dagvoedingvervangers

Dagvoedingvervangers zijn producten die geschikt zijn om je volledige dagvoeding mee te vervangen. In Fase A van het Modifast Intensive afslankprogramma eet je geen normale maaltijden, maar alleen vier dagvoedingvervangers. Je lichaam moet dus uit de vier dagvoedingvervangende producten die je eet alle voedingsstoffen kunnen halen die het op een dag nodig heeft. De dagvoedingvervangers van Modifast zijn speciaal ontwikkeld om in die behoefte te voorzien. Je kan dagvoedingvervangers ook gebruiken als je één of twee normale maaltijden eet per dag.


Het assortiment dagvoedingvervangers van Modifast bestaat uit verschillende smaken puddings, milkshakes, soepen en pasta.

Maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn producten die geschikt zijn om één of twee maaltijden per dag mee te vervangen. Je gebruikt ze vanaf Fase B van het Modifast Intensive afslankprogramma. Het diner of de lunch is dan een normale maaltijd. Omdat je normale maaltijden eet, krijg je makkelijker de voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt. Maaltijdvervangers bevatten daarom wat minder voedingsstoffen en zijn geschikt om maximaal twee maaltijden per dag mee te vervangen. 


Het assortiment maaltijdvervangers van Modifast bestaat uit verschillende smaken repen en drinks.

Verantwoord afvallen

Ga je het Modifast Intensive afslankprogramma volgen? Houd je dan aan de weekmenu’s en zorg dat je, vooral in de eerste fase, de Modifast maaltijden volledig opeet. Alleen dan krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Twijfel je of afvallen met maaltijdvervangers en dagvoedingvervangers geschikt is voor jou? Overleg dan met je huisarts of diëtist.