Wat zijn eiwitshakes?

Ze zijn al jaren populair bij mensen die veel sporten: eiwitshakes. Ook in het Modifast Protein Shape afslankprogramma spelen eiwitshakes een belangrijke rol. Maar wat zijn eiwitshakes nu precies? En waarvoor heb je die eiwitten eigenlijk nodig? We vertellen het je in dit artikel.

Wat zijn eiwitshakes?

Laten we beginnen met het beantwoorden van een veelgestelde vraag: wat is het verschil tussen een eiwitshake en een proteïneshake? Het antwoord is heel simpel. Er is geen verschil tussen een eiwitshake een proteïneshake. Proteïne is een ander woord voor eiwit en de twee woorden worden door elkaar gebruikt. Voor de eiwitrijke producten van Modifast gebruiken we de Engelse variant van het woord: protein shake. 


Eiwitshakes of proteïneshakes zijn milkshakes waar extra eiwitten aan toegevoegd zijn. Vaak zijn dit melkeiwitten (afkomstig uit melkwei), maar bij Modifast verkopen we ook vegan eiwitshakes (Protein Shape Shake in de smaken red fruit & beet en banana & spinach). Over het algemeen koop je de shakes in poedervorm. Je mengt dit poeder met water of (plantaardige) melk om er een milkshake van te maken.

Eiwitten: de bouwsteentjes van je lichaam

Eiwit (of proteïne) is een voedingsstof die in bijna alle voedingsmiddelen aanwezig is. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Ze zorgen onder meer voor het behoud en de groei van je spieren en ze geven je energie. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Elke cel in je lichaam heeft aminozuren nodig. Die aminozuren gebruikt de cel om de eiwitten te maken die de cel nodig heeft. 

 

Sommige aminozuren kan je lichaam zelf maken, andere niet. De aminozuren die je lichaam niet zelf maakt, haalt het uit de eiwitten in je voeding. De eiwitten worden als het ware in losse blokjes uit elkaar gehaald, om de blokjes vervolgens te gebruiken om de eiwitten te maken die het lichaam nodig heeft. Als je te weinig eiwitrijk voedsel eet, voorzie je je lichaam dus van te weinig aminozuren waardoor het lichaam niet de benodigde eiwitten kan maken.

Eiwitshakes en afvallen

Eiwitshakes zijn vaak onderdeel van een koolhydraatarm dieet. Ook bij Modifast zie je dat eiwitshakes in het Protein Shape afslankprogramma een grote rol spelen. Een belangrijk onderdeel van afvallen is het eten van minder calorieën. Eiwitten zorgen langer voor een verzadigd gevoel dan bijvoorbeeld koolhydraten, waardoor eiwitten ervoor zorgen dat je minder eet en dus minder calorieën binnen krijgt. Hierdoor helpen eiwitshakes goed bij het afvallen.  


Wil je afvallen met een eiwitrijk dieet? Verdiep je dan eens in het Modifast Protein Shape afslankprogramma.