Verantwoord afvallen

Verantwoord afvallenVerantwoord afvallen

Verantwoord afvallen

Als je binnen een korte tijd veel kilo’s wilt afvallen, moet je ervoor waken dat je geen crash dieet volgt en daarna weer in oude gewoontes vervalt. Er is sprake van een crash dieet wanneer je veel minder calorieën binnenkrijgt dan dat je lichaam nodig heeft. Met Modifast Intensive kun je met lekkere dagvoeding- en maaltijdvervangers op een verantwoorde manier snel gewicht verliezen. De LCD producten van Modifast tellen weliswaar weinig calorieën, ze bevatten wel alle nodige voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen, vitaminen en vezels. Daarnaast bouw je de strengere fase geleidelijk af naar de laatste fase die geheel in het teken staat van het behouden van je nieuwe gewicht. Het LCD kun je maximaal 3 weken volgen, daarna is het tijd voor de volgende fase van de Modifast Intensive Methode.

Een evenwichtig eetpatroon

Een evenwichtig eetpatroon

Je kunt met de Modifast Intensive methode in 2 weken snel kilo’s kwijtraken. Daarna is het tijd om geleidelijk weer ‘normaal’ te gaan eten. Modifast helpt je hierbij. Ook om niet in slechte eetgewoontes terug te vallen. Dit is het grote verschil met een crash dieet waar je vaak in korte tijd veel afvalt, maar net zo hard weer aankomt als je weer terugvalt in je oude eetgewoontes. Alles valt en staat bij de juiste samenstelling van je maaltijden, de grootte van je porties en het aanleren van nieuwe eetgewoontes.

Een evenwichtig eetpatroonEen evenwichtig eetpatroon

Modifast Intensive

Even geen zin?

Even geen zin?Even geen zin?

Even geen zin?

De Modifast Intensive Methode is intensief en vraagt daarom echt om doorzettingsvermogen. Het kan voorkomen dat LCD even niet uitkomt. Het is niet erg als je een keer een cheat-day hebt. Maar het is wel zonde. Het beste resultaat behaal je toch wanneer je de calorie-inname zo laag mogelijk houd en 4 dagmaaltijdvervangers per dag eet. Probeer daarom het LCD echt 2 weken vol te houden. Ook in fase B en C is het advies om te blijven letten op wat je eet en een cheat-day aan je voorbij te laten gaan. In deze periode raden we aan om te variëren tussen LCD en gezonde maaltijden.  

Gezondheidsproblemen en afvallen

Gezondheidsproblemen en afvallen

Het kan zijn dat het beter is om niet te starten met de Modifast Intensive kuur wanneer je bepaalde medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Overleg daarom altijd eerst met je huisarts en volg het advies.

Voor mensen met diabetes type 2 kan het LCD juist positief zijn. Onderzoek heeft bewezen dat zij naast afvallen, vaak ook minder medicatie nodig hadden en minder last kregen van hypo’s. Ook hier geldt dat overleg met de huisarts verstandig is.

Gezondheidsproblemen en afvallenGezondheidsproblemen en afvallen