Aspergerisotto

Bekijk het recept hieronder

Aan de slag

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
750 g witte asperges
zout
paar druppels vloeibare zoetstof
1 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
150 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1/4 groentebouillontablet
1 el boter
2 el geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:
Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. Snijd van de onderkant 2 cm af. Snijd de asperges in diagonale stukken van 3 cm en kook deze in ruim water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Haal de pan van de warmtebron en laat de asperges in het water staan. Verhit de olie in een kookpan en fruit de sjalotjes zonder ze te kleuren. Voeg vervolgens de rijst toe en fruit dit nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn helemaal door de rijst is opgenomen. Voeg 350 ml van het aspergewater toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Kook de risotto met gesloten deksel op een laag vuur in 30 minuten gaar. Voeg indien nodig nog aspergewater toe. Een goede risotto is licht vochtig. Haal de pan van de warmtebron en roer er voorzichtig de boter en kaas door. Verdeel de risotto over de borden en leg op ieder bord een portie asperges.

Voedingswaardes

455 kcal

Energie

13 g

Eiwitten

6 g

Verz. vet

7 g

Onv. Vet

71 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Wortelen met peterselie
avond avondvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Pittige frisse salade met kip en kruiden
middag middagvlees vlees Bekijk recept
Boekweitflensjes met stroop
ochtend ochtendvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.