Bekijk het recept hieronder
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
750 g witte asperges
zout
paar druppels vloeibare zoetstof
1 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
150 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1/4 groentebouillontablet
1 el boter
2 el geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. Snijd van de onderkant 2 cm af. Snijd de asperges in diagonale stukken van 3 cm en kook deze in ruim water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Haal de pan van de warmtebron en laat de asperges in het water staan. Verhit de olie in een kookpan en fruit de sjalotjes zonder ze te kleuren. Voeg vervolgens de rijst toe en fruit dit nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn helemaal door de rijst is opgenomen. Voeg 350 ml van het aspergewater toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Kook de risotto met gesloten deksel op een laag vuur in 30 minuten gaar. Voeg indien nodig nog aspergewater toe. Een goede risotto is licht vochtig. Haal de pan van de warmtebron en roer er voorzichtig de boter en kaas door. Verdeel de risotto over de borden en leg op ieder bord een portie asperges.
455 kcal
Energie
13 g
Eiwitten
6 g
Verz. vet
7 g
Onv. Vet
71 g
KH
Energie | 455 kcal |
Eiwitten | 13 g |
Verzadigd vet | 6 g |
Onverzadigd vet | 7 g |
Koolhydraten | 71 g |