Kip curry met rijst

Informatie

2 Personen
Gemakkelijk
Snelle
465 Kcal/persoon

Ingrediënten

4 kipfiletfilets, ongeveer 500 g

2 teentjes knoflook

2 theelepels boter

1 theelepel zout

½ eetlepels tomatenpuree

1 theelepel gemalen gember

1 theelepel garam masala

1 theelepel kurkuma

Snufje chilipeper

Beetje water indien te dik

2 dl light crème fraiche

1 pot verse koriander of peterselieblaadjes

3 dl basmatirijst

½ komkommer

1 gele paprika

2 tomate

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in reepjes. Pel en hak de knoflook. Bak de kip bruin in boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg knoflook, tomatenpuree, alle kruiden en crème frache toe. Laat de pan ongeveer 5 min koken. Voeg wat water toe indien te dik. Garneer met koriander of peterselie.

Serveer met gekookte rijst gemengd met in blokjes gesneden komkommer, gele paprika en tomaat.