Gevulde paprika's

met quorn en komkommersalade

Aan de slag

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
2 kleine rode paprika's
2 kleine gele paprika's
2 kleine groene paprika's
100 g zilvervliesrijst
1 el olijfolie
1 pak quorn fijngehakt (175 g)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 tl komijnzaadjes
2 el fijngesneden munt
2 el fijngesneden peterselie
1 el olijfolie
1 el azijn
paar druppels zoetstof
1/2 komkommer, in dunne plakjes
peper en zout

Zo maak je het:
Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie en de quorn met de ui en knoflook 3 minuten. Schep het quornmengsel samen met de komijnzaadjes, munt en peterselie door de gare rijst. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met het rijstmengsel en leg de kapjes er weer op. Bestrijk de paprika's met olijfolie. Zet de gevulde paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚C. Roer de azijn, zoetstof, peper en zout tot een egaal mengsel en schep de komkommerplakjes erdoor.

Voedingswaardes

400 kcal

Energie

15 g

Eiwitten

2 g

Verz. vet

10 g

Onv. Vet

58 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Spinaziepotje met ei
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Ciabatta met mozzarella
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Gemarineerde ananas met yoghurt
ochtend ochtendvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.