en Italiaanse gehaktballetjes
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
1/2 kleine Chinese kool, in reepjes
1/2 spitskool, in reepjes
300 g geschilde aardappelen, in stukjes
50 ml magere melk
1 el groene pesto
1 tl nootmuskaat
200 g rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook, geperst
1 el Italiaanse kruiden
1 el olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en giet ze af. Kook de Chinese kool en spitskool in 8 minuten met een snufje zout beetgaar. Laat goed uitlekken. Stamp de aardappelen met de kool, melk, pesto en nootmuskaat tot een grove stamppot. Kneed het gehakt met het sjalotje, mosterd, paprikapoeder, knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Laat ze 6 minuten zachtjes garen. Schep de balletjes op de stamppot.
490 kcal
Energie
26 g
Eiwitten
10 g
Verz. vet
16 g
Onv. Vet
37 g
KH
Energie | 490 kcal |
Eiwitten | 26 g |
Verzadigd vet | 10 g |
Onverzadigd vet | 16 g |
Koolhydraten | 37 g |