Koolstamppotje met pesto

en Italiaanse gehaktballetjes

Aan de slag

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
1/2 kleine Chinese kool, in reepjes
1/2 spitskool, in reepjes
300 g geschilde aardappelen, in stukjes
50 ml magere melk
1 el groene pesto
1 tl nootmuskaat
200 g rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook, geperst
1 el Italiaanse kruiden
1 el olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en giet ze af. Kook de Chinese kool en spitskool in 8 minuten met een snufje zout beetgaar. Laat goed uitlekken. Stamp de aardappelen met de kool, melk, pesto en nootmuskaat tot een grove stamppot. Kneed het gehakt met het sjalotje, mosterd, paprikapoeder, knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout en vorm er kleine balletjes van. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Laat ze 6 minuten zachtjes garen. Schep de balletjes op de stamppot.

Voedingswaardes

490 kcal

Energie

26 g

Eiwitten

10 g

Verz. vet

16 g

Onv. Vet

37 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Wortel-sinaasappelsoep met pasta
avond avondvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Mix met rode vruchten
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Tonijntartaar met gember op waterkers
middag middagvis vis Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.