Bekijk het recept hieronder
Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
75 g kalkoenfilet, in reepjes
1/2 el tandoorikruiden
100 g peultjes
1 el sojasaus
1/2 tl gemberpoeder
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 rood pepertje, zaad en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
1 lente-uitje, in ringetjes
1 el ongezouten cashewnoten
1 el fijngesneden koriander
peper en zout
Zo maak je het:
Bestrooi de kalkoenfilet met de tandoorikruiden en laat dit 10 minuten intrekken. Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar. Afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. Meng de sojasaus met de gemberpoeder, één eetlepel olijfolie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de resterende olijfolie en roerbak de kalkoenreepjes in 10 minuten bruin en gaar. Schep peultjes, pepertje, lente-uitje, cashewnoten en dressing door elkaar. Schep de salade op een bord en schep er de kalkoenreepjes op. Bestrooi met de koriander.
380 kcal
Energie
23 g
Eiwitten
4 g
Verz. vet
21 g
Onv. Vet
15 g
KH
Energie | 380 kcal |
Eiwitten | 23 g |
Verzadigd vet | 4 g |
Onverzadigd vet | 21 g |
Koolhydraten | 15 g |