Light saus met yoghurt of kwark/platte kaas

Voor de sauzen wordt uitgegaan van onderstaand basis-recept. Deze saus zal je metgezel zijn bij vele gerechten tijdens je programma. 
Aan de slag dus: wees creatief en meng de smaken volgens je eigen voorkeur!

Aan de slag

De basis: 2 eetlepels 0% vet yoghurt voor een vloeibare textuur of 0% kwark/platte kaas voor een meer smeuïge textuur. 
De zure toets: een beetje azijn (wijnazijn, ciderazijn, notenazijn, frambozenazijn, appelazijn, balsamico…) of een scheutje citroen- of limoensap.

Voor een pittigere smaak: knoflook, uitjes, sjalotten, mosterd (sterk of mild, met of zonder smaakje...)
Geurige, verse  kruiden voor een subtielere smaak: bieslook, dragon, kervel, dille, koriander, peterselie, munt…
Exotische kruiden: paprika, komijn, kerrie, muskaatnoot, 4 kruiden, kaneel, witte/zwarte/grijze/rode peper, rode bessen…
Specerijen om te variëren: augurken, uitjes, kappertjes…

Proef… en voeg als laatste een beetje zout toe als dat nog nodig is!

Alternatieve recepten
Rozijnenbroodsandwich met komijnekaas
ochtend ochtendvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Kip korma op naanbrood
avond avondvlees vlees Bekijk recept
Spinaziepotje met ei
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.