Snelle spinaziesoep

Lunchgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Aan de slag

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie

400 gram diepvries spinazieblokjes (niet a la crème)

1/2 liter bouillon* (eventueel van bouillontablet)

100 ml kookroom light

2 lepels ProtiPlus Eiwitten

2 tomaten
*voor vegetariërs: groente- of kruidenbouillon

Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de spinazie en ½ liter bouillon toe en laat de spinazie ontdooien. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng nog even aan de kook. Roer de room door de soep en schep de soep in soepkommen. Roer de ProtiPlus Eiwitten door de soep (1 lepel per persoon). Als er klontjes ontstaan nog even met de staafmixer erdoorheen gaan. Snij de tomaten in partjes en serveer deze met een sneetje brood of een half broodje bij de soep.

Voedingswaardes

210 kcal

Energie

17 g

Eiwitten

11 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Stokbroodje gezond
middag middagvlees vlees Bekijk recept
Kipfilet gevuld met kruidige ricotta
avond avondvlees vlees Bekijk recept
Ciabatta met mozzarella
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.