Bekijk hieronder het Volkorenbrood met kleurrijke zeewolf-appel salade recept!
Ingrediënten (1 persoon):
75g zeewolf (of een andere magere witte vis)
2 sneetjes volkoren brood dun besmeerd met halvarine
Minstens 100g gemengde sla
1/2 zoete appel
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel appelazijn
Bereidingswijze:
1. Meng de honing, sojasaus, zonnebloemolie en appelazijn en marineer de zeewolf in deze marinade
2. Snij de appel in partjes
3. Pocheer de zeewolf met de appelpartjes een paar minuten in de microgolfoven
4. Verdeel de gemengde sla over de borden
5. Verdeel een eetlepel van het marinadevocht over de sla
6. Leg de zeewolf met de appeltjes op de sla
7. Garneer met fijngesnipperde bieslook
8. Serveer met volkorenbrood
343 kcal
Energie
20 g
Eiwitten
39 g
KH
Energie | 343 kcal |
Eiwitten | 20 g |
Vetten | 12 g |
Koolhydraten | 39 g |
Vezels | 5 g |