Wortel-sinaasappelsoep met pasta

voor 2 personen

Aan de slag

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
1 el olijfolie
400 g wortels, in plakjes
1 grote ui, gesnipperd
2 sinaasappelen, uitgeperst
750 ml groentebouillon (vers of van tablet)
snufje nootmuskaat
1 el zure room
1 el fijngehakte peterselie
50 g spirali pasta
1 stokbroodje
peper en zout

Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een pan en bak 300 gram van de wortels en ui op een matige warmtebron zachtjes beetgaar. Voeg de helft van het sinaasappelsap en bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Voeg op het einde het resterende sinaasappelsap toe. Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooie egale soep. Schenk de soep terug in de pan en breng hem opnieuw aan de kook. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de resterende wortel en pasta toe en laat dit acht minuten zachtjes koken. Haal de pan van de warmtebron en roer de zure room met de peterselie door de soep. Serveer de soep met het stokbrood.

Voedingswaardes

420 kcal

Energie

12 g

Eiwitten

2 g

Verz. vet

6 g

Onv. Vet

76 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Mix met rode vruchten
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Kip korma op naanbrood
avond avondvlees vlees Bekijk recept
Snelle spinaziesoep
middag middagvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.