voor 2 personen
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
1 el olijfolie
400 g wortels, in plakjes
1 grote ui, gesnipperd
2 sinaasappelen, uitgeperst
750 ml groentebouillon (vers of van tablet)
snufje nootmuskaat
1 el zure room
1 el fijngehakte peterselie
50 g spirali pasta
1 stokbroodje
peper en zout
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een pan en bak 300 gram van de wortels en ui op een matige warmtebron zachtjes beetgaar. Voeg de helft van het sinaasappelsap en bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Voeg op het einde het resterende sinaasappelsap toe. Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooie egale soep. Schenk de soep terug in de pan en breng hem opnieuw aan de kook. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de resterende wortel en pasta toe en laat dit acht minuten zachtjes koken. Haal de pan van de warmtebron en roer de zure room met de peterselie door de soep. Serveer de soep met het stokbrood.
420 kcal
Energie
12 g
Eiwitten
2 g
Verz. vet
6 g
Onv. Vet
76 g
KH
Energie | 420 kcal |
Eiwitten | 12 g |
Verzadigd vet | 2 g |
Onverzadigd vet | 6 g |
Koolhydraten | 76 g |