Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Verkrijgbaarheid

Waar te koop?

In Nederland
De producten van Modifast zijn in Nederland beschikbaar bij uw drogist of in de supermarkt! 

Supermarkt o.a.;
Jumbo
Plus

Drogist o.a.; 
Etos
Kruidvat
DA

Daarnaast kunt u onze producten ook via online webshops bestellen:
Bol.com
Wehkamp
Drogisterij.net
Dieetwebshop
De Online Drogist 
Drogistplein.nl 
Albert Heijn 

In België
De producten van Modifast zijn in België beschikbaar bij uw apotheker of een IU-winkel in uw buurt!

Daarnaast kan u onze producten ook via online apothekers bestellen:
PharmaClic
New Pharma 
Online Pharma Box
Farmaline
+Viata
Christophar
24 Pharma
Apotheek online
Pharma Online
Optiphar
Pharmamarket

Intensive

Wat is Modifast Intensive?

Modifast Intensive is een afslankmethode die speciaal ontwikkeld is voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier gewicht wil verliezen. De methode bestaat uit drie fasen. In fase A vervang je alle maaltijden door drie Modifast Intensive maaltijden; volwaardige dagvoedingvervangers met alle essentiële voedingsstoffen én beperkt in calorieën (500 kcal/dag). Tijdens fase B en C schakel je geleidelijk over op gewone, evenwichtige voeding. Zo leer je jezelf een gezond voedingspatroon aan die je, ook op de langere termijn, makkelijk kunt volhouden.

Gaat Modifast Intensive samen met medicijnen?

Overleg bij gebruik van medicijnen en gezondheidsproblemen steeds met je huisarts alvorens te starten met een Modifast Intensive kuur en volg zijn adviezen op. Je huisarts kan nagaan of er een medische reden is om Modifast niet te gebruiken.

Wat te doen bij stoelgangproblemen?

Als je stoelgangproblemen hebt, kan een aantal dingen helpen. Drink voldoende, beweeg regelmatig en maak gebruik van extra vezels in de vorm van rauwkost, zemelen of vezeltabletten. Als deze maatregelen geen verbetering geven, vraag dan je huisarts om advies.

Wat te doen bij een minder frisse adem?

Dat is weliswaar een vervelende bijwerking, maar óók een positief teken. Een minder frisse adem wijst namelijk op de aanwezigheid van een hoge concentratie aan vetafbraakproducten. Wat helpt is voldoende drinken, op peterselie of suikervrije kauwgum kauwen en je tanden en tong poetsen.

Kan Modifast Intensive door kinderen gebruikt worden?

Alleen op uitdrukkelijk doktersadvies. Kinderen en adolescenten worden geadviseerd een gezonde voeding te nemen en vooral een gezonde, actieve levenswijze te volgen.

Ik ben zwanger. Kan ik Modifast Intensive gebruiken?

Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding raden we af om welk dieet dan ook te volgen, dus ook Modifast Intensive.

Mag ik naast Modifast Intensive fruit eten?

Fruit past uitstekend binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Maar als je in de eerste twee fases van Modifast Intensive zit, raden we fruit af. Fruit bevat namelijk van nature vruchtensuiker (fructose) wat extra calorieën levert en kan leiden tot het vasthouden van vocht. In de producten zitten alle nodige voedingstoffen.

Mag ik fase A langer dan drie weken volgen?

Indien je fase A langer dan 3 weken wil volgen, kun je best eerst even contact opnemen met je huisarts.

Protein Shape

Ik heb al vaker eiwitrijke methodes gevolgd, wat maakt Protein Shape zo bijzonder?

Doordat je met Protein Shape strenge dagen afwisselt met lichtere dagen, is het makkelijk vol te houden. Daarbij kun je in het weekend normaal (licht) mee-eten met het gezin of met vrienden. Wel zo gezellig! Bovendien zijn de producten van Protein Shape lekker eenvoudig in te passen in een drukke levensstijl.

Kan ik de aanvalsfase langer voortzetten tijdens de Protein Shape 3.2.2 methode?

Dit wordt niet aanbevolen. 

De verschillende fasen zorgen voor een geleidelijke overgang naar evenwichtiger en gezond eten. Hierdoor voorkom je het welbekende jojo-effect. Door de looptijd van de fasen aan te houden, zul je op een veilige manier gewicht verliezen. 

Kan ik de producten van Protein Shape combineren met een ander eiwitrijk dieet?

Natuurlijk! De producten van Protein Shape zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en bevatten slechts +/-100 kcal per portie. Hierdoor zijn ze goed te gebruiken in combinatie met andere eiwitrijke en koolhydraatarme programma's. Kijk even op de pagina van Protein Shape, hier vind je alles over de producten.

Kan ik uit eten in een restaurant tijdens de normalisatiefase van de Protein shape 3.2.2 methode?

Absoluut. Kies dan wel voor een lichte en evenwichtige maaltijd, zoals een lekkere salade. Met Protein Shape kun je gewoon blijven genieten terwijl je aan je shape werkt.

Klopt het dat als je afvalt, je ook spiermassa kan verliezen?

Tijdens het afvallen verlies je ook altijd een beetje spiermassa, maar de lekkere producten van Protein Shape zitten boordevol eiwitten die juist zorgen voor behoud (en groei) van je spiermassa. Ze zijn daarom extra belangrijk tijdens een dieet of een sportieve lifestyle.