Zitten er allergenen in Modifast-producten?

913 keer bekeken  September 3, 2021

Modifast heeft zichzelf tot doel gesteld om de meest uitgebreide en transparante informatie over allergenen te verstrekken, zodat allergische consumenten, met de hulp van hun arts, de producten kunnen kiezen die ze kunnen consumeren. Modifast heeft al jaren verschillende maatregelen genomen om de risico's van accidentele allergenen in haar producten te minimaliseren.

Bijvoorbeeld :

- Risicoanalyse met betrekking tot de gebruikte ingrediënten en de fabricage in haar fabrieken en implementatie van controles

- Geen gebruik van pinda's op de meeste productielocaties van Modifast

- Optimalisatie van de reiniging tussen twee producties om besmetting door het product dat eerder op dezelfde productielijn is vervaardigd, te voorkomen

1) Modifast en de etikettering van allergenen: In overeenstemming met de Europese regelgeving labelt Modifast het vrijwillige gebruik van belangrijke allergenen die in het recept van een voedingsproduct worden gebruikt, ongeacht de gebruikte hoeveelheid en de wijziging die het in het voedsel kan ondergaan (behalve wettelijke uitzonderingen).

Deze belangrijkste allergenen zijn 14 in totaal:

- Granen: tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut

- Schaaldieren

- Eieren

- Vissen

- Pinda's

- Soja

- Melk

- Noten: amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten en noten uit Queensland

- Selderij

- Mosterd

- sesam

- Sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg / kg of / l

- Lupine

- Weekdieren

2) Modifast's etiketteringsbeleid voor allergenen:

Modifast gaat verder dan de wettelijke beperkingen en omvat de etikettering van risico's van toevallige aanwezigheid op de verpakking (allergenen die niet vrijwillig worden verstrekt) wanneer we een risico hebben vastgesteld om de volgende drempels te overschrijden:

- Ei: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 2,3

- Melk: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 10

- Gluten: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 10

- Hazelnoot: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 1

- Sesam: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 10

- Sojabonen: drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 10

- Andere (noten, lupine, selderij, mosterd, enz.): Drempelwaarde in mg allergene eiwitten / 100 g eindproduct = 1.

Op het etiket staat dan: "Vervaardigd in een werkplaats die ..."

Consumenten die allergisch zijn voor een allergeen mogen onze producten die vermelden "gemaakt in een werkplaats die dit allergeen gebruikt ..." niet consumeren zonder medisch advies.

Een laag% kan reageren op zeer lage sporen van allergenen onder deze drempelwaarden.

We kunnen niet met zekerheid garanderen dat er onder deze drempelwaarden geen kruisbesmettingsallergenen zijn. Er is een risico van lage kruisbesmetting die moeilijk te vermijden is van boer tot bord (oogsten, transport, verwerking soms in meerdere fabrieken, enz.).

Daarom raden we je in alle gevallen aan om contact op te nemen met jouw arts om je te informeren over de drempels die we garanderen om te weten of je onze producten kunt consumeren.