Afvallen en op gewicht blijven

De meesten van ons kennen het wel: je komt thuis na een zware dag op kantoor en trakteert jezelf op een reep chocolade omdat je vindt dat je die wel verdiend hebt. Dat hoeft geen groot probleem te zijn, als dat incidenteel voorkomt en je het bij een klein stukje chocolade houdt. Maar als het regelmatig gebeurt en je na die reep chocolade ook nog een zak chips eet en een schaaltje ijs naar binnen lepelt, dan zou er weleens sprake kunnen zijn van emotie-eten.

Lees het artikel

Als je wilt afvallen is het niet alleen belangrijk dat je hoofdmaaltijden gezond en gebalanceerd zijn. Het is ook belangrijk om je tussendoortjes goed onder de loep te nemen. Als we trek hebben in een tussendoortje, grijpen we al gauw naar iets wat makkelijk is en snel onze trek stilt. In tussendoortjes zitten echter vaak meer koolhydraten, vetten en suikers dan we ons realiseren. Gelukkig zijn er gezonde alternatieven en kunnen ook je tussendoortjes bijdragen aan het verliezen van gewicht.

Lees het artikel

Als je een maagverkleinende operatie hebt gehad, zoals bijvoorbeeld een gastric bypass of een gastric sleeve, kun je na je operatie niet zomaar weer normaal gaan eten. Je zal langzaam maar zeker een evenwichtig, aangepast voedingspatroon moeten gaan opbouwen. Er is niet één dieet dat voor iedereen met een maagverkleining werkt. Daarom kijk je samen met een specialist wat voor jou het beste dieet is na een maagverkleining.

Lees het artikel

Voor mensen met morbide obesitas kan een maagverkleining uitkomst bieden. Een maagverkleining, zoals een gastric sleeve of een gastric bypass, zorgt ervoor dat je minder kan eten of dat je minder voedingsstoffen opneemt. Hierdoor ga je veel gewicht verliezen en is het makkelijker om op gewicht te blijven. Maar ook voordat je onder het mes gaat, is het belangrijk om al wat kilo’s te verliezen. Veel specialisten adviseren om dat met behulp van Modifast te doen. 

Lees het artikel

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds duidelijker dat afvallen voor een operatie de kans op problemen tijdens de operatie en complicaties na de operatie. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat het lichaam de operatie beter kan doorstaan en dat het herstel voorspoedig gaat. Het Modifast Intensive afslankprogramma helpt je om verantwoord af te vallen voor een operatie.

Lees het artikel

Zwaar overgewicht of obesitas heeft flinke gevolgen voor de gezondheid en het kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Er is sprake van zwaar overgewicht bij een BMI hoger dan 30. Is dit bij jou het geval? Dan adviseren we om af te vallen. Omdat afvallen met zwaar overgewicht lastig kan zijn, geven we je in deze blog een aantal tips om verantwoord aan de slag te gaan met afvallen.

Lees het artikel

Wil je een paar kilo afvallen maar heb je een enorme hekel aan sporten? Of ben je vanwege een blessure of beperking niet in staat om te sporten? Afvallen zal voor jou misschien wat meer tijd en discipline vergen, maar het is zeker mogelijk om af te vallen zonder te sporten.

Lees het artikel

Gewicht verliezen maar wel lekker blijven eten? Dat lijken misschien twee dingen die niet met elkaar te combineren zijn, maar niets is minder waar. Met de maaltijdvervangende soepen van Modifast eet je ‘s avonds een lekkere kom soep die je van alle benodigde voedingsstoffen voorziet, zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Verwar de dieetsoep van Modifast niet met het soepdieet, want dat is weer een heel ander verhaal.

Lees het artikel

Modifast is er om jou te helpen met afvallen. We hebben het op onze website daarom vaak over afvallen, gewicht verliezen, kilo’s kwijtraken en meer van dat soort bewoordingen. Maar hoe werkt afvallen nu precies? Wat gebeurt er in je lichaam als je die kilo’s verliest? We leggen het je uit in deze blog.

Lees het artikel

Afvallen valt niet altijd mee. En geloof ons, jij bent echt niet de enige die moeite heeft met afvallen en wel wat hulp kan gebruiken. Wij zijn er om je te helpen. Met een shake-dieet van Modifast is het een stuk makkelijker om op een verantwoorde manier je streefgewicht te bereiken en behouden. Twijfel je of een shake-dieet iets voor jou is? We zetten de voordelen van afvallen met dieetshakes is dit artikel voor je op een rijtje.

Lees het artikel