Afvallen met zwaar overgewicht

Zwaar overgewicht of obesitas heeft flinke gevolgen voor de gezondheid en het kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Er is sprake van zwaar overgewicht bij een BMI hoger dan 30. Is dit bij jou het geval? Dan adviseren we om af te vallen. Omdat afvallen met zwaar overgewicht lastig kan zijn, geven we je in deze blog een aantal tips om verantwoord aan de slag te gaan met afvallen.

Pas je eetpatroon aan

De basisprincipes van afvallen zijn ook van toepassing als je wilt afvallen met zwaar overgewicht: als je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig hebt op een dag, verlies je gewicht. Om minder calorieën binnen te krijgen, zal je aanpassingen moeten doen aan je voedingspatroon. Als je zwaar overgewicht hebt, duurt het langer voordat je op je streefgewicht bent. Het is voor mensen met obesitas daarom extra belangrijk dat de aanpassingen in de voeding op de lange termijn goed vol te houden zijn. Een diëtist of leefstijlcoach kan je hierbij helpen.

Afvallen met Modifast

Het Modifast Intensive afslankprogramma wordt door veel specialisten geadviseerd aan mensen met zwaar overgewicht die willen afvallen. Het afslankprogramma helpt je om lekker veel kilo’s kwijt te raken zonder dat je een tekort aan voedingsstoffen oploopt. Je start met een dieet dat volledig bestaat uit dagvoedingvervangers en daarna ga je langzaam maar zeker weer opbouwen naar een normaal, gezond en evenwichtig eetpatroon dat goed vol te houden is op de lange termijn.

Beweeg, maar met mate

Beweging is een belangrijk onderdeel van afvallen, ook voor mensen met obesitas. Mensen met zwaar overgewicht zijn vaak minder fit en minder mobiel, waardoor ze steeds minder gaan bewegen. Het is belangrijk om weer te gaan bewegen, maar wel met mate. Als je één keer te veel gaat bewegen, is de kans op blessures namelijk groot. Een half uurtje wandelen per dag kan voor jou al meer dan voldoende zijn in het begin. Een fysiotherapeut of een personal trainer kan je helpen met het opstellen van een bewegingsschema.

Hulp bij afvallen met zwaar overgewicht

Heb je zwaar overgewicht en wil je starten met afvallen? Het is verstandig om dan eerst eens een afspraak te maken met de huisarts. Hij of zij kan je advies geven en je eventueel doorverwijzen naar een specialist. Meer informatie over professionele hulp bij het afvallen lees je in de blog die we hier eerder over schreven


Heb je vragen over het Modifast Intensive afslankprogramma? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg met het verliezen van gewicht.