Verantwoord afvallen voor een operatie

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds duidelijker dat afvallen voor een operatie de kans op problemen tijdens de operatie en complicaties na de operatie. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat het lichaam de operatie beter kan doorstaan en dat het herstel voorspoedig gaat. Het Modifast Intensive afslankprogramma helpt je om verantwoord af te vallen voor een operatie.

Waarom moet je afvallen voor een operatie?

Mensen met overgewicht hebben extra buikvet en vaak ook een vergrote lever. Dit maakt het voor de chirurg technisch lastiger om de operatie uit te voeren. Ook is het lichaam minder goed in staat om de operatie te verwerken, waardoor in de eerste dertig dagen na de operatie sneller complicaties optreden. Het blijkt dat een gewichtsverlies van 5% al een wezenlijk verschil kan maken in de technische moeilijkheidsgraad en het optreden van complicaties. 

Afvallen onder begeleiding van een specialist

Als in het traject voorafgaand aan de operatie blijkt dat je moet afvallen, krijg je daar in de meeste gevallen begeleiding bij van een specialist. De specialist kan je helpen met een aangepast dieet en vertelt je wat je wel en niet mag eten om voldoende te kunnen afvallen voor de operatie. 

 

Afvallen voor een operatie kan met verschillende diëten, maar steeds meer professionals kiezen ervoor om een laagcalorisch dieet (LCD) te adviseren.

Verantwoord afvallen met Modifast

Een veelgebruikt LCD is het Modifast Intensive afslankprogramma. Modifast Intensive heeft verschillende voordelen waardoor het uitermate geschikt is om verantwoord af te vallen voor een operatie. Doordat het afslankprogramma gebruik maakt van dagvoedingvervangers is het een makkelijk uitvoerbaar dieet dat snel resultaat oplevert. De dagvoedingvervangers bevatten alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. De dagvoedingvervangers van Modifast zijn in veel verschillende lekkere smaken verkrijgbaar, waardoor het dieet afwisselend is.

Vragen?

Heb je vragen over afvallen voor een operatie of het Modifast Intensive afslankprogramma? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.