Modifast: ideaal als pre-operatief dieet bij een maagverkleining

Voor mensen met morbide obesitas kan een maagverkleining uitkomst bieden. Een maagverkleining, zoals een gastric sleeve of een gastric bypass, zorgt ervoor dat je minder kan eten of dat je minder voedingsstoffen opneemt. Hierdoor ga je veel gewicht verliezen en is het makkelijker om op gewicht te blijven. Maar ook voordat je onder het mes gaat, is het belangrijk om al wat kilo’s te verliezen. Veel specialisten adviseren om dat met behulp van Modifast te doen. 

Pre-dieet gastric bypass en gastric sleeve

Voordat je een maagverkleinende operatie ondergaat, volg je een pre-operatief dieet. Het doel van dit pre-dieet is om voor de operatie al zo veel mogelijk af te vallen en daarmee de risico’s tijdens de operatie te verkleinen. Dankzij het pre-dieet gaat de lever slinken en vermindert het buikvet, waardoor de kans dat de operatie succesvol is toeneemt. Een operatie heeft altijd risico’s, maar hoe zwaarder je bent, hoe groter de kans op complicaties.

Pre-dieet met Modifast

De basis van een pre-dieet voor een gastric bypass of gastric sleeve is het drastisch verminderen van de inname van calorieën. Het dieet van Modifast Intensive is hiervoor ideaal. In de twee weken voor de operatie vervang je je normale voeding door dagvoedingvervangende maaltijden. Naast de shakes mag je rauwkost (zonder saus of dressing) eten en je mag water, bouillon en dranken op waterbasis zonder suiker (geen frisdrank), thee en koffie (zonder suiker) drinken.

De voordelen van Modifast Intensive

Modifast Intensive wordt niet voor niets aangeraden door diëtisten. Het dieet is makkelijk vol te houden doordat de dagvoeding- en maaltijdvervangers in veel smaken verkrijgbaar zijn waardoor je lekker kan afwisselen. De maaltijden zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, waardoor je al je dagelijks benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Ook zijn de maaltijden makkelijk te bereiden, in de meeste gevallen hoeft er enkel water aan een maaltijdmix toegevoegd te worden. 


Om het extra makkelijk te maken heeft Modifast de 14 Days Intensive Diet Box voor je samengesteld, waardoor je met één muisklik direct alles in huis hebt voor een pre-dieet van twee weken. Zo weet jij zeker dat je goed voorbereid naar het ziekenhuis gaat voor je maagverkleining.

N.B. Volg altijd het advies van je behandelend specialist op in aanloop naar je maagverkleinende operatie. Modifast is niet voor iedereen het juiste pre-dieet.