Kun je afvallen zonder te sporten?

Wil je een paar kilo afvallen maar heb je een enorme hekel aan sporten? Of ben je vanwege een blessure of beperking niet in staat om te sporten? Afvallen zal voor jou misschien wat meer tijd en discipline vergen, maar het is zeker mogelijk om af te vallen zonder te sporten.

Is sporten niks voor jou?

Heb je nog geen enkele sport gevonden die bij je past? Of heb je een beperking of blessure waardoor je niet kan sporten? Geen paniek, ook voor jou is afvallen mogelijk. Bij afvallen gaat het er namelijk in de basis om dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je lichaam nodig heeft, zodat je lichaam overgaat op het verbranden van vet. Als je niet sport is het aantal calorieën dat je verbrandt lager dan wanneer je wel zou sporten, dus je kan ook minder calorieën eten op een dag.

80-20

Het goede nieuws is dat voeding voor 80% verantwoordelijk is voor het verliezen van gewicht, het sporten zorgt voor de overige 20%. Met alleen gezonder en bewuster eten kom je dus al een heel eind! Sporten kan je net dat extra zetje geven, maar het is zeker niet essentieel voor het verliezen van gewicht. Kortom: afvallen zonder te sporten is zeker mogelijk.

Bewegen is gezond

Uitzonderingen daargelaten, is sporten en bewegen natuurlijk wel voor iedereen gezond. Bij Modifast adviseren we je daarom altijd om, als het mogelijk is, lekker te bewegen tijdens en zeker ook na het afvallen. Een half uurtje per dag matige inspanning, zoals een lekkere wandeling of een fietstochtje heeft al een positieve invloed op je gezondheid. Zelfs een paar keer de trap op en af lopen als je het huis aan het poetsen bent heeft al effect.

Afvallen zonder te sporten met Modifast

Met de afslankprogramma’s van Modifast kun jij verantwoord afvallen zonder te sporten. Doordat je gewone maaltijden vervangt door Modifast maaltijden, krijg je veel minder calorieën binnen dan je verbruikt, waardoor je snel gewicht verliest. Dankzij de samenstelling van de Modifast maaltijden krijg je wel alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft, waardoor het afvallen niet ten koste gaat van je fysieke gezondheid. 


Twijfel je of een Modifast afslankprogramma voor jou de juiste manier om gewicht te verliezen? Overleg dan met je arts of diëtist, of neem contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen over afvallen met onze afslankprogramma’s.