De voordelen van een shake-dieet

Afvallen valt niet altijd mee. En geloof ons, jij bent echt niet de enige die moeite heeft met afvallen en wel wat hulp kan gebruiken. Wij zijn er om je te helpen. Met een shake-dieet van Modifast is het een stuk makkelijker om op een verantwoorde manier je streefgewicht te bereiken en behouden. Twijfel je of een shake-dieet iets voor jou is? We zetten de voordelen van afvallen met dieetshakes is dit artikel voor je op een rijtje.

Lees verder

Wanneer zoek je professionele hulp bij het afvallen?

Veel mensen zijn prima in staat om zelf een paar kilo af te vallen. Het is niet makkelijk, maar als je een verantwoorde afslankmethode kiest die bij je past en je daar goed aan houdt, levert het afvallen over het algemeen geen problemen op. Misschien ben jij een van die mensen waarbij het afvallen echt niet lukt, wat je ook probeert. Of je hebt onderliggende problemen waardoor afvallen lastiger is, zoals een ziekte of een handicap. In dat soort gevallen kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken bij het afvallen.

Lees verder

Hoe ontstaat overgewicht?

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht. Er is sprake van overgewicht als je zwaarder bent dan gezond voor je is. Je lichaam heeft dan te veel overtollig vet opgeslagen. Overgewicht kan leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s, daarover schreven we al eerder een blog. Om te voorkomen dat je overgewicht krijgt, is het belangrijk om te weten waardoor overgewicht veroorzaakt wordt. Daarom geven we in deze blog antwoord op de volgende vraag: hoe ontstaat overgewicht?

Lees verder

Het jojo-effect voorkomen doe je zo

Iedereen kent het wel: het beruchte jojo-effect. Je bent hartstikke trots op jezelf omdat je een flink aantal kilo’s bent afgevallen, maar voor je het weet zijn ze weer terug en kan je weer van voor af aan beginnen. Je gewicht blijft op deze manier schommelen en je bent eigenlijk nooit meer echt tevreden met je gewicht. Gelukkig is het niet zo moeilijk om het jojo-effect te voorkomen. We vertellen je graag hoe je jouw streefgewicht bereikt en behoudt.

Lees verder

Wil je afvallen? Met deze tips maak je een lekkere en gezonde avondmaaltijd.

Een gezond gewicht bereiken en behouden lukt niet zonder gezond te eten. Maar hoe stel je nou een gezonde avondmaaltijd samen als je wilt afvallen? En net zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat die gezonde avondmaaltijd ook nog lekker is? Gezond eten is immers een stuk makkelijk vol te houden als je lekkere gerechten kunt klaarmaken. We helpen je in deze blog graag op weg met een paar goede tips.

Lees verder

Afvallen lukt niet. Wat nu?

Heb je moeite met afvallen? Heb je al allerlei diëten geprobeerd maar ben je nog steeds niet van die extra kilo’s af? Of lukt het wel om af te vallen, maar kom je daarna net zo hard weer aan? Je bent absoluut niet de enige met dit probleem. En we kunnen je geruststellen: ook jij kan afvallen. Als je maar de juiste methode gebruikt.

Lees verder

Val je af van wandelen?

Wandelen is heerlijk. Je bent lekker actief bezig in de buitenlucht, je hoofd waait leeg en je kunt genieten van de prachtige natuur om je heen. Is het een dagje minder weer? Dan kun je droog en warm wandelen op de loopband in de sportschool. Zeker sinds de coronapandemie zijn steeds meer mensen gaan wandelen om zowel fysiek als mentaal gezond en fris te blijven. We weten dan bewegen gezond is, maar val je ook af van wandelen? We vertellen het je in dit artikel.

Lees verder

Wat is mijn ideale gewicht?

Wat ons betreft is jouw ideale gewicht het gewicht waarmee jij je het lekkerst in je vel voelt. Maar dat is waarschijnlijk niet het antwoord waarnaar je op zoek bent als je deze blog leest. Daarom zullen we je in deze blog wat meer vertellen over wat een gezond gewicht is en hoe je dat gewicht bereikt en behoudt.

Lees verder

Afvallen tijdens en na de overgang

Tijdens de overgang ondergaat je lichaam heel wat veranderingen. Naast de beruchte opvliegers en stemmingswisselingen is gewichtstoename een veelvoorkomend effect van de overgang. Bijna de helft van de vrouwen komt een paar kilo aan, gemiddeld zo’n 5 tot 10 kilo. Waar komen die extra kilo’s opeens vandaan en hoe kom je er weer vanaf? We leggen het je uit in dit artikel.

Lees verder

Gezond en verantwoord afvallen doe je zo

Afvallen doen we om verschillende redenen en op verschillende manieren. Misschien wil jij een paar kilo’s kwijt omdat je dat mooier vindt, wil je flink afvallen om gezondheidsredenen of moet je afvallen ter voorbereiding op een medische ingreep. Kies je voor een dieet met shakes, voor intermittent fasting of ga je voor een minder ingrijpende manier en ga je gezonder eten en meer bewegen? Welke reden je ook hebt en voor welke manier je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat je op een gezonde en verantwoorde manier afvalt.

Lees verder