Afvallen: zo werkt het

Modifast is er om jou te helpen met afvallen. We hebben het op onze website daarom vaak over afvallen, gewicht verliezen, kilo’s kwijtraken en meer van dat soort bewoordingen. Maar hoe werkt afvallen nu precies? Wat gebeurt er in je lichaam als je die kilo’s verliest? We leggen het je uit in deze blog.

Afvallen

Je lichaam verbrandt calorieën om de hoeveelheid energie te produceren die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze calorieën krijgt je binnen via je voeding en bestaan uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Als je meer calorieën eet dan je verbruikt, slaat je lichaam de overtollige calorieën op als vet. Als je minder calorieën eet dan je nodig hebt, gaat je lichaam na het verbranden van de koolhydraten, vetten en eiwitten uit je voeding over op het verbranden van het vet dat je lichaam opgeslagen heeft. Hierdoor verlies je gewicht. 

 

Tot zover weet iedereen wel ongeveer hoe afvallen werkt. Maar wat gebeurt er nu precies in je lichaam als je die vetreserves gaat verbranden?

Vet verbranden

Herinner jij je de scheikundeles op school nog? Daar leer je dat stoffen zijn opgebouwd uit atomen die zich met elkaar verbinden. Zo bestaat water bijvoorbeeld uit de atomen waterstof en zuurstof. Het vet in je lichaam is opgebouwd uit de atomen zuurstof, koolstof en waterstof. 


De verbranding van vet is een chemisch proces waarbij de verbindingen tussen de atomen afgebroken worden. Hierbij komt de energie vrij die je lichaam nodig heeft. Wat overblijft na de chemische reactie is water en co2. Van elke 10 kilo die je afvalt, verlaat ongeveer 8,4 kilo je lichaam als co2 via de longen. De overige 1,6 kilo verlaat je lichaam als water via zweet, urine en ontlasting.

Kun je jezelf slank ademen?

Als je afvalt, adem je die overbodige kilo’s dus gewoon uit! Helaas werkt afvallen niet zo simpel dat je gewicht verliest door extra veel te ademen. Die vetcellen moeten namelijk wel echt eerst verbrand worden voordat je ze als co2 en water kan uitademen en uitplassen. 

 

Bij Modifast helpen we je graag om de verbranding van je vetcellen te stimuleren. Met onze afslankprogramma’s krijg je op dagelijkse basis veel minder calorieën binnen dan je nodig hebt, dus het lichaam gaat fanatiek aan de slag met het verbranden van vet om je energietekort aan te vullen. De wetenschappelijk ontwikkelde samenstelling van de maaltijdvervangers zorgt er tegelijkertijd voor dat je wel alle benodigde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen binnen krijgt. 

 

Wil jij graag aan de slag met afvallen maar twijfel je of Modifast de geschikte methode voor jou is? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg naar een gezond gewicht.