Gezonde blueberry cheesecake

Informatie

6 porties
165 kcal per portie

Ingrediënten

125 g bevroren bosbessen

10 digestive koekjes, volkoren

2 gelatineblaadjes

250 g Arla Skyr Naturel kwark

1 dl light crème fraiche

¾ dl poedersuiker

1 theelepel vanillesuiker

Bereidingswijze

Ontdooi de bosbessen. Plet de koekjes grof en verdeel de helft over 6 glazen. Leg het gelatineblad 5 minuten in koud water. 
 
Roer de kwark, créme fraiche, poedersuiker en vanillesuiker tot room. Haal de gelatine uit het water en smelt deze in een kleine steelpan op laag vuur. 

Haal de pan van het vuur. Roer de gelatine met een paar eetlepels room door de pan. Roer vervolgens het gelatinemengsel door de rest van de room. Meng de bosbessen. 

Verdeel de helft van de room in de glazen. Strooi de rest van de koekkruimels erover en giet de rest van de room erover. Zet minimaal 1 uur voor serveren in de koelkast. Garneer met bosbessen. 

Gezonde blueberry cheesecake in een glasGezonde blueberry cheesecake in een glas