Hoe draagt eiwitrijke voeding bij aan afvallen?

Bij Modifast zijn we groot fan van eiwitten. Ze zitten dan ook volop in al onze producten, zowel in de producten van het Protein Shape afslankprogramma als in de producten van het Intensive afslankprogramma. Maar waarom zijn wij zo’n fan van deze voedingsstof? En hoe draagt eiwitrijke voeding bij aan afvallen? Dat vertellen we je in deze blog.

Hoe draagt eiwitrijke voeding bij aan afvallen?

Als je op een verantwoorde manier wil afvallen, is eiwitrijke voeding essentieel. Daar zijn drie belangrijke redenen voor. In de eerste plaats kan ons lichaam niet zonder eiwitten, dus het is belangrijk dat we er voldoende van binnenkrijgen, ook als we willen afvallen. Eiwitten zorgen ook voor het behoud van je spiermassa en spieren zijn grote calorieverbranders in het lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel, zodat je minder snel honger krijgt.

Eiwitrijke voeding is essentieel

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam, al onze cellen bevatten eiwitten. Ze zijn essentieel voor onze spieren, botten, organen, bloed en zenuwstelsel. Als je minder gaat eten omdat je minder calorieën wil binnenkrijgen op een dag, krijg je vaak automatisch ook minder eiwitten binnen. Door eiwitrijke voeding toe te voegen aan je dieet tijdens het afvallen, voorkom je dat je een eiwittekort oploopt en zorg je dat je lichaam goed kan blijven functioneren. 

Spieren

Eiwitten zijn belangrijk voor het goed functioneren van je spieren en het behouden van je spiermassa. En spiermassa willen we graag behouden als we afvallen, want onze spieren zijn belangrijke calorieverbranders, ze helpen je dus met afvallen. Als je gaat afvallen, is het daarom belangrijk om voldoende eiwitten toe te voegen aan je dieet, zodat je spiermassa in vorm blijft en je goed kan helpen met het verbranden van calorieën.

Meer eiwitten, minder honger

Eiwitten zijn je beste vriendjes als je gewicht wil verliezen. Eiwitten zorgen namelijk voor een langdurig verzadigd gevoel. Dat komt doordat je lichaam behoorlijk wat tijd en energie nodig heeft voor het verwerken van eiwitten. Je houdt je lichaam dus lekker bezig, waardoor het langer duurt voordat je weer honger krijgt. En dat is natuurlijk erg handig als je wat kilo’s kwijt wil raken!

Wat is eiwitrijke voeding?

Je weet nu hoe eiwitrijke voeding bijdraagt aan afvallen. Maar wat is nu precies eiwitrijke voeding? In veel van onze voedingsmiddelen zitten eiwitten, maar de hoeveelheid eiwitten verschilt nogal. Producten die veel eiwitten bevatten zijn vlees, kip, eieren, vis, kwark, yoghurt, kaas, peulvruchten en noten. Eet je geen dierlijke producten? Kies dan voor vleesvervangers met lekker veel eiwitten en sojaproducten.

Extra eiwitten

Wil je afvallen en zeker weten dat je voeding voldoende eiwitten bevat? Dan zijn de producten van Modifast een goede keuze. Onze shakes, repen, drinks, warme maaltijden en tussendoortjes bevatten lekker veel eiwitten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over eiwittekorten. Zo kun je met een gerust hart die overtollige kilo’s te lijf gaan.