Wat is een gezond gewicht?

Het is algemeen bekend dat overgewicht niet gezond is. Maar ook ondergewicht is niet goed voor je gezondheid. Het is ook weer niet zo dat je alleen met een superstrak lichaam en kledingmaat S een gezond gewicht kan hebben. Met wat extra rondingen kun je nog prima een gezond gewicht hebben. Wil je weten wat jij mag wegen voor je lengte en leeftijd? Of wil je graag een gezond gewicht bereiken en behouden? Dan ben je bij Modifast aan het juiste adres.

Hoeveel mag ik wegen voor mijn lengte en leeftijd?

Een gezond gewicht is voor iedereen anders. Of jouw gewicht gezond is, is onder andere afhankelijk van je leeftijd, je lengte en je buikomtrek. Aan de hand van je gewicht en je lengte kun je je BMI uitrekenen. Je deelt je lengte door je gewicht in het kwadraat en de uitkomst van deze rekensom is je BMI. Volwassenen tussen de 18 en 70 jaar hebben met een BMI tussen de 18,5 en 24,9 een gezond gewicht. Voor mensen boven de 70 jaar is een BMI tussen de 22 en 28 gezond.

Buikomtrek

Niet alleen je lengte en je gewicht zeggen iets over je gezondheid. Ook je buikomtrek is van belang bij het bepalen of je gewicht gezond is. Een teveel aan buikvet geeft namelijk extra gezondheidsrisico’s. Zo loop je met een gezond BMI maar een te grote buikomtrek toch meer risico’s dan met een gezond BMI en een gezonde buikomtrek. Voor mannen geldt een buikomtrek onder de 94 cm als gezond en voor vrouwen is een buikomtrek kleiner dan 80 cm gezond. De buikomtrek meet je halverwege je heupbot en je onderste rib. Leg het meetlint op deze hoogte om je middel en adem rustig uit. Trek het meetlint niet te strak aan.

De gezondheidsrisico’s van een ongezond gewicht

Als we spreken over een gezond gewicht, gaat het vaak over het niet hebben van overgewicht. De meeste mensen weten wel dat overgewicht ongezond is. Overgewicht kan leiden tot een hoge bloeddruk, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Ook hebben mensen met overgewicht vaak last van hun gewrichten. 

Ook ondergewicht is niet goed voor je gezondheid. Als je niet voldoende eet krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Daardoor heb je weinig energie en wordt niet alleen vet, maar ook spiermassa afgebroken. 

Een gezond gewicht bereiken en behouden

Heb je overgewicht en wil je op een verantwoorde manier een gezond gewicht bereiken en behouden? Dan kunnen de afslankprogramma’s van Modifast je helpen. Als je snel veel gewicht wil verliezen is het Modifast Intensive afslankprogramma een goede keuze voor jou. Wil je een paar kilo’s kwijt maar wel blijven genieten van lekker eten? Dan word jij waarschijnlijk gelukkiger van het Modifast Protein Shape programma. Heb je vragen over onze afslankprogramma’s of wil je graag advies over welk programma voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op.