Zo hou jij je low calorie dieet vol tijdens de feestdagen

December is over het algemeen niet de makkelijkste maand om op gewicht te blijven. De pepernoten vliegen je (soms letterlijk) om de oren, overal krijg je kerstkransjes aangeboden bij de koffie en de winkels liggen vol met gevulde speculaas, kerststol en feestelijk gebak. Zelfs voor de meest gedisciplineerden onder ons zijn de verleiding moeilijk te weerstaan. In deze blog geven we je een paar tips om je low calorie dieet vol te houden tijdens de feestdagen.

Wees voorbereid

Als om je heen iedereen aan de kerstkransjes zit, kan het lastig zijn om er zelf vanaf te blijven. Als je je low calorie dieet wil vasthouden tijdens de feestdagen zodat je op gewicht blijft, is het daarom verstandig om wat voorbereidingen te treffen. 

 

Spreek bijvoorbeeld met je huisgenoten af dat er niet oneindig veel snoepgoed in huis wordt gehaald, maar bijvoorbeeld alleen wat pepernoten rond 5 december en een zakje kerstkransjes met kerst. Als je geen ongezonde dingen in huis hebt, kun je ze ook niet opeten. Dat is niet alleen beter voor jou en je low calorie dieet, maar ook je huisgenoten zullen het verschil zien op de weegschaal.

Low calorie snacks

Ga je op pad in december? Zorg dan dat je voldoende gezonde snacks bij je hebt. Als je dan ergens wat lekkers aangeboden krijgt, heb je zelf een alternatief bij je en hoef je niet toe te kijken hoe iedereen iets lekkers heeft behalve jij. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd wat Protein Shape biscuitjes in je tas hebt zitten of vul voordat je van huis gaat een bakje met tomaatjes, worteltjes en snoepkomkommers.   

Low calorie drankjes

Let ook goed op wat je drinkt tijdens de feestdagen. Die warme chocomel met slagroom past niet echt in je low calorie dieet en ook gluhwein is geen drankje voor elke dag. Kies liever wat vaker voor koffie of thee zonder suiker als je zin hebt in iets warms. Wist je dat er heel veel lekkere smaakjes thee te krijgen zijn die helemaal bij de feestdagen passen? Google maar eens op ‘kerstthee’. Vul je thermosbeker ermee en jij loopt zonder problemen die gluhweinkraam voorbij. 

Maak een gezond kerstdiner

Het kerstdiner is vaak een enorme caloriebom, niet echt prettig als je een low calorie dieet volgt en niet te veel aan wil komen tijdens de feestdagen. Gelukkig kan het ook anders! Lees onze blog over een gezond kerstdiner en jij kookt de sterren van de gezonde hemel met kerst.

Wees lief voor jezelf

Ja, december is lastig als je een low calorie dieet volgt, maar wees niet te streng voor jezelf. Afvallen hoeft echt niet deze maand, op gewicht blijven is al een hele prestatie. Dat handje pepernoten zien we daarom echt wel door de vingers en een sneetje kerstbrood kan ook heus wel. Probeer het jezelf niet te moeilijk te maken. Loop bijvoorbeeld niet elke dag langs de vitrine van de patisserie en maak een boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat (en houd je eraan!) zodat je niet in de verleiding komt om allerlei ongezonde lekkernijen in je mandje te stoppen.

 

Met deze tips lukt het jou zeker om je low calorie dieet vol te houden en deze decembermaand op gewicht te blijven. Modifast wenst je hele fijne feestdagen!