Aardappelsalade met zalm

Hoofdgerecht voor 2 personen 
Bereidingstijd: 35 minute

TIP: maak de salade zonder zalm en server met een stukje vlees van de BBQ of een vegetarische schintzel.

Aan de slag

Ingrediënten:

250 gram krielaardappelen met schil
300 gram knolselderij (of zoete aardapppel of pastinaak) 
1 ui
3 eetlepels mayonaise light
2 eetlepels mierikswortelpasta
1 eetlepel citroen of limoensap
200 gram gerookte zalm
2-4 lepels ProtiPlus Eiwitten
75 gram rucola
2 eetlepels kappertjes
enkele sprieten bieslook

Bereiding
Boen de aardappels schoon. Kook de aardappels in hun schil in 5 minuten half gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de aardappels iets afkoelen en snij ze in partjes. Maak de knolselderij schoon en snij deze in stukjes net zo groot als de aardappel. Verdeel de aardappel partjes en knolselderij over een bakplaat en rooster deze in de oven gaar en bruin in ca. 20 minuten. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Roer een dressing van mayonaise, mierikswortelpasta, citroensap en 50 ml water. Roer de  de ProtiPlus Eiwitten(1-2 lepels per persoon) door de dressing. Snij de zalm in stukken. Laat de aardappels en selderij iets afkoelen tot lauwwarm. Meng de zalm, rucola, ui en kappertjes erdoor samen met de dressing. Knip de bieslook erboven fijn.

Voedingswaardes

545 kcal

Energie

49 g

Eiwitten

4 g

KH

Bekijk alle voedingswaarden
Alternatieve recepten
Wortelen met peterselie
avond avondvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Boekweitflensjes met stroop
ochtend ochtendvegetarisch vegetarisch Bekijk recept
Gegrilde entrecote met oreganosaus, krieltjes en broccoli
avond avondvlees vlees Bekijk recept
is toegevoegd aan uw winkelwagen
Winkelwagen totaal: € onbekend
Afrekenen
Verder winkelen
×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.